Ingredience
- krkovice bez kosti 5 plátků
- kotlety 5 kusů
- koření na vepřové maso 1 dávka
- kmín 1 špetka
- syrové brambory 5 kusů
- vařené brambory 5 kusů
- solamyl 100 g
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- olej 1 dávka
- bílé kysané zelí 500 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kotletu a krkovici, kterou jsme měli naloženou den předem v oleji a koření, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby.
2. Syrové brambory nastrouháme najemno a odstraníme veškerou vodu. Vařené brambory, které jsme si uvařili den předem, také nastrouháme a smícháme se syrovými a prohněteme. Přidáme trošku Solamylu a malou lžičku oleje. V misce s moukou obalujeme kuličky, dobře vytvarujeme a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10–15 minut.
3. Mezitímco se vaří bramborové kule a peče maso, přichystáme si zelí. Kysané zelí dáme do hrnce a necháme je povařit asi deset minut. V jiné nádobě si osmahneme cibulku a uvařené scezené zelí a necháme asi pět minut restovat.
4. Doděláme si šťávu z masa a k jídlu ještě můžeme servírovat například další knedlík – houskový apod.
Zdroj: Pečené maso, pisarovské kule; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-maso-pisarovske-kule [On-line 26.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář