reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené mušle sv. Jakuba s celerovým pyré

Ingredience

  • 9 mušlí sv. Jakuba

Na pyré:

  • 1 celer
  • 250 ml smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej z vlašských ořechů

Na pomerančovou omáčku:

  • Zredukovaná pomerančová šťáva
  • 150 g másla
  • 1 lžíce pomerančového likéru
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • Česnek
  • Tymián
  • Citron

Z mušlí sv. Jakuba vykoupeme maso, opláchneme a osušíme. V kastrůlku necháme vařit celer se smetanou na pyré. Do pomerančové redukce vmícháme kousky másla, dochutíme solí, pepřem a pomerančovým likérem. Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme solí a olejem z vlašských ořechů. Maso z mušlí opečeme na přepuštěném másle, přidáme česnek a tymián, citrónovou šťávu a kousek másla. Mušle servírujeme s celerovým pyré přelité pomerančovou omáčkou.

Zdroj: Pečené mušle sv. Jakuba s celerovým pyré; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2858-pecene-musle-sv-jakuba-s-celerovym-pyre/ [On-line 19.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.