Ingredience
- 9 mušlí sv. Jakuba
Na pyré:
- 1 celer
- 250 ml smetany
- Sůl
- Pepř
- Olej z vlašských ořechů
Na pomerančovou omáčku:
- Zredukovaná pomerančová šťáva
- 150 g másla
- 1 lžíce pomerančového likéru
- Sůl
- Pepř
- 2 lžíce přepuštěného másla
- Česnek
- Tymián
- Citron
Z mušlí sv. Jakuba vykoupeme maso, opláchneme a osušíme. V kastrůlku necháme vařit celer se smetanou na pyré. Do pomerančové redukce vmícháme kousky másla, dochutíme solí, pepřem a pomerančovým likérem. Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme solí a olejem z vlašských ořechů. Maso z mušlí opečeme na přepuštěném másle, přidáme česnek a tymián, citrónovou šťávu a kousek másla. Mušle servírujeme s celerovým pyré přelité pomerančovou omáčkou.
Zdroj: Pečené mušle sv. Jakuba s celerovým pyré; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2858-pecene-musle-sv-jakuba-s-celerovym-pyre/ [On-line 19.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář