reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený Coquelet Jaune s bylinkovým máslem, pečený česnek, brambor

Suroviny

  • baby kuřátko 5 ks
  • tymián snítka
  • sůl
  • citron 2 ks
  • česnek 5 paliček
  • brambory 1 kg
  • sůl 1 kg
  • olivový olej

Bylinkové máslo:

  • změklé máslo 1,5 kostky
  • oblíbené čerstvé bylinky
  • petržel snítka
  • rozmarýn snítka

Bylinky nasekáme najemno a dáme je do mísy s máslem v pokojové teplotě, mírně osolíme a vyšleháme mixérem nebo metlou.

Kuřátka si opláchneme ve vodě a osušíme utěrkou. Pak je položíme prsy nahoru a otvorem zajedeme prsty pod kůži a snažíme se opatrně oddělit kůži od masa, abychom ji nepotrhaly. Na prsa pod kůži vetřeme bylinkové máslo a zbytek dáme do břišního otvoru. Přidáme tam i čtvrtky opláchnutého citronu. Takto připravená a osolená kuřátka dáme na pekáč prsy nahoru a přidáme seříznuté celé paličky česneku. Obsah pekáče mírně zakápneme olivovým olejem a podlijeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do zlatova.

Servírujeme celé kuřátko na porci s jednou paličkou pečeného česneku a vařeným bramborem přelitým výpekem.

Zdroj: Pečený Coquelet Jaune s bylinkovým máslem, pečený česnek, brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-coquelet-jaune-s-bylinkovym-maslem-peceny-cesnek-brambor  [On-line 21.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.