Suroviny
- baby kuřátko 5 ks
- tymián snítka
- sůl
- citron 2 ks
- česnek 5 paliček
- brambory 1 kg
- sůl 1 kg
- olivový olej
Bylinkové máslo:
- změklé máslo 1,5 kostky
- oblíbené čerstvé bylinky
- petržel snítka
- rozmarýn snítka
Bylinky nasekáme najemno a dáme je do mísy s máslem v pokojové teplotě, mírně osolíme a vyšleháme mixérem nebo metlou.
Kuřátka si opláchneme ve vodě a osušíme utěrkou. Pak je položíme prsy nahoru a otvorem zajedeme prsty pod kůži a snažíme se opatrně oddělit kůži od masa, abychom ji nepotrhaly. Na prsa pod kůži vetřeme bylinkové máslo a zbytek dáme do břišního otvoru. Přidáme tam i čtvrtky opláchnutého citronu. Takto připravená a osolená kuřátka dáme na pekáč prsy nahoru a přidáme seříznuté celé paličky česneku. Obsah pekáče mírně zakápneme olivovým olejem a podlijeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do zlatova.
Servírujeme celé kuřátko na porci s jednou paličkou pečeného česneku a vařeným bramborem přelitým výpekem.
Zdroj: Pečený Coquelet Jaune s bylinkovým máslem, pečený česnek, brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-coquelet-jaune-s-bylinkovym-maslem-peceny-cesnek-brambor [On-line 21.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář