reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pekingské maso s rýží

Ingredience

  • hovězí svíčková 1 kg
  • červená paprika 1 kus
  • pórek 1 kus
  • cibule 1 kus
  • sádlo 1 dávka
  • chilli olej 1 dávka
  • vývar 2 lžíce
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • červené víno 4 lžíce
  • cukr 1 dávka
  • ocet 1 dávka
  • wei-su (krystalky glutamátu sodného) 1 dávka
  • škrob 1 dávka

chilli olej:

  • čerstvé nebo sušené chilli (množství dle odvahy a chuti) 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka

1.Hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, stejně tak papriku, očištěný pórek a cibuli. Na rozpálené sádlo ve woku dáme zprudka orestovat maso, asi po pěti minutách přidáme zeleninu a rychle restujeme při vysoké teplotě, aby nám hovězí nepustilo vodu a nezačalo se dusit!

2. Pálivý olej s chilli, vývar, koření wei-su, sójovou omáčku, cukr a sůl (opatrně – wei-su je slané) smícháme se lžící máčeného škrobu a tuto tekutinu vlijeme do pánve ke konci varu a vše rychle orestujeme. Na pánvi by neměla zbýt skoro žádná tekutiny. Před podáváním ještě promícháme a zakápneme pálivým olejem. K jídlu je dobrá jednoduchá bílá rýže, jaká se připravuje v asijských restauracích.

3. Chilli olej: Sušené papričky nadrtíme, čerstvé pokrájíme na kolečka. Zahřejeme olej – nesmí se vařit – a přidáme do něj papričky. Vlijeme do lahve a můžeme používat do pikantních salátů, asijských jídel apod. Dokud jsou papričky ponořené, takto připravený olej se nekazí.

Zdroj: Pekingské maso s rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pekingske-maso-s-ryzi [On-line 11.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.