Suroviny:
- vepřový bok
- mrkev
- řapíkatý celer
- šalotky
- stroužek česneku
- rajčata
- červené víno
- smetana
- těstoviny penne
- parmazán
- olivový olej
- sůl, pepř
- rozmarýn
- oregano
- bazalka
Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme. Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit.
Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragout, přidáme nastrouhaný parmazán a podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky.
Zdroj: Penne s ragout z vepřových žeber; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář