Ingredience
- kachní stehna 5 kusů
- kmín a sůl 1 špetka
nádivka:
- polohrubá mouka (množství dle potřeby) 1 dávka
- rohlíky 10 kusů
- kousek domácího uzeného 1 dávka
- smetana 100 ml
- petrželka 1 dávka
- muškátový květ 1 špetka
- sůl 1 špetka
- vejce 1 kus
knedlíky:
- brambory 15 kusů
- vejce 1 kus
- hrubá mouka (množství dle potřeby) 1 dávka
- sůl 1 špetka
červené zelí:
- červené kysané zelí 1 dávka
- cibule 1 kus
- sádlo 2 lžíce
- hladká mouka 1 dávka
- kmín a sůl 1 špetka
1. Připravíme nádivku: Smetanu smícháme se žloutky a tekutinou pokropíme pokrájené rohlíky. Lehce osolíme a přidáme květ. Ze zbylých bílků ušleháme sníh. Z rohlíků, mouky, posekané petrželky a sněhu umícháme nádivku.
2. Kachní stehna naplníme opatrně pod kůží nádivkou – neměla by se protrhnout! Takto připravené kachní porce osolíme, okmínujeme a dáme na pekáč. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct. Pečeme zakryté asi hodinu a půl při 180 stupních (podle trouby), poté odklopíme, snížíme teplotu a dopečeme dokřupava.
3. Den předem uvařené a nastrouhané brambory osolíme a zasypeme hrubou moukou. Uděláme si důlek na vajíčko a vše propracujeme do pevného bramborového těsta. Rozdělíme je na tři části a vypracujeme tři válečky, které jednotlivě zabalíme do čistých utěrek a vložíme maximálně na 30 minut do vroucí vody. Šišky před podáváním nakrájíme na plátky.
4. Kyselé červené zelí trochu pokrájíme a uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Na sádle uděláme cibulovou jíšku, kterou přidáme ke scezenému zelí. Promícháme a můžeme ještě dochutit cukrem, octem apod. Jak to máme rádi. Podáváme ke knedlíkům a plněným stehnům, šťávu z pečínky servírujeme v omáčníku.
Zdroj: Plněná kachní stehna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-kachni-stehna [On-line 19.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář