- vepřová panenka 5 kusů
- debrecínské párky 4 kusy
- slanina 250 g
- olej nebo sádlo
- hořčice
- ocet
- cukr
- hladká mouka dle potřeby
Brambory
- cibule 2 kusy
- brambor 1 kg
- sůl a pepř 1 špetka
- zelená petržel
- pažitka
- máslo
- sůl 1 špetka
Salát
- rajčata, okurky
- cibulka a česnek
- sůl a pepř 1 špetka
- ocet
Panenku opláchneme, protkneme párkem, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, osmahneme na pánvi, obalíme plátkem slaniny a dáme péct do trouby na cca 15-20 minut. Vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, česnekem a hořčicí. Před podáváním naporcujeme.
Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Dochutíme solí a smaženou cibulí se slaninou, promačkáme.
Zeleninu na salát umyjeme – nakrájíme rajčata, nastrouháme okurky. Přidáme cibuli, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem, popř. česnekem.
Zdroj: Plněná panenka, šťouchané brambory s cibulí a slaninou, rajčatovo-okurkový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-panenka [On-line 19.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář