reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

PLNĚNÉ KALAMÁRY

Suroviny:

  • kalamáry
  • krevety
  • pecorino
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 1 stroužek česneku
  • oregáno
  • petrželka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Na rajčatovou omáčku:

  • čerstvá nebo nakládaná rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 2 malé šalotky
  • bazalka
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Kalamáru chytneme za chapadla, vytáhneme je z těla a uřízneme. Tělo oloupeme a vytlačíme veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchneme pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepříme a osolíme.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, krátce orestujeme kalamáry s krevetami a přidáme nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vrátíme směs zpátky do misky a připravíme si náplň.

Nakrájíme oregáno, petrželku a jarní cibulku. Zasypeme strouhankou, přidáme rozšlehaná vejce a nastrouhané Pecorino. Promícháme, dokud směs nedrží pohromadě.

Těla kalamár naplníme směsí asi do dvou třetin a spojíme párátkem.

Připravíme rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme stroužek česneku a 2 šalotky. Přimícháme čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepříme a osolíme a necháme povařit asi 20 minut.

Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujeme plněné kalamáry. Na talíř nandáme rajčatovou omáčku a na ni položíme opečené kalamáry, ze kterých nezapomeneme vyndat párátka.

Zdroj: PLNĚNÉ KALAMÁRY; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-ii-recepty-z-morskych-plodu?special=758795 [On-line 26.03.2015]
Knihy Zdeňka Pohlreicha

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.