Potřebujeme:
- 200 g mletého hovězího masa,
- 200 g mletého vepřového masa,
- 2 jarní cibulky,
- 2 vejce,
- mletou papriku,
- 2 červené papriky naložené v oleji,
- 100 g bryndzy,
- sůl, pepř
Bylinkové brambory:
- 6 brambor,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- sladkou mletou papriku,
- chilli,
- hladkou mouku,
- rozmarýn, oregáno, tymián,
- olivový olej, sůl
Mleté maso smícháme se dvěma vejci, osolíme, opepříme, přidáme lžíci mleté papriky a nasekanou jarní cibulku. Do bryndzy vmícháme chilli dle chuti a uděláme kuličky. Ty zabalíme do půlky papriky a naplníme karbanátek, dobře uzavřeme. Vložíme do napařovacího hrnce, kde se vaří voda se zeleninovým vývarem.
Do druhé nádoby vložíme pokrájené brambory, cibuli rozdělenou na lístky, česnek, tymián, rozmarýn a oregano, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vše paříme dohromady asi 20 minut.
Zdroj: Plněné masové karbanátky vařené v páře; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnene-masove-karbanatky-varene-v-pare.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář