Ingredience
- nachos tortilla chips 1 balení
- čedar 100 g
- malá rajčata 5 kusů
- trochu vepřového masa (viz další recept na pulled pork) 1 dávka
- několik černých vypeckovaných oliv 1 dávka
guacamole:
- zakysaná smetana 1 kus
- zralé avokádo 1 kus
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva 2 lžičky
- půl menší červené cibule 1 dávka
- nakrájený čertsvý koriandr 2 lžičky
- olivový olej 1 lžička
- sůl 1 špetka
Troubu si rozehřejeme na 150°C. Na plech rozložíme jednotlivé nachos. Každý kousek poklademe kouskem masa, pokrájenou černou olivou a posypeme čedarem. Vložíme do trouby jen na dobu nutnou k roztavení sýra. Po vyjmutí z trouby dochutíme každý plněný nachos omáčkou guacamole, na kousky nakrájeným rajčetem a zakysanou smetanou.
2. Guacamole: V hmoždíři rozetřeme česnek se solí. Omyté, ale neoloupané avokádo podélně rozkrojte až k pecce. Kroutivým pohybem proti sobě byste měli obě půlky snadno oddělit. Lžičkou vyškrabejte dužinu. Dejte ji do hmoždíře spolu s limetkovou šťávou a zakápněte olivovým olejem. Vše rozetřeme do konzistence pasty. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a koriandr. Lžičkou lehce promícháme.
Zdroj: Plněné nachos tortilla chips; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-nachos-tortilla-chips [On-line 07.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář