- středně velká rajčata 10 kusů
- hlávky celeru 2 kusy
- citrony 3 kusy
- červená sladká paprika 1 dávka
- majonéza 100 g
- petržel listová 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka
- citrónová šťáva 1 dávka
Rajčatům ukrojíme vršek, dužinu vydlabeme a necháme okapat. Hlávky celeru očistíme a nastrouháme najemno, zakapeme citronovou šťávou, dobře promícháme a necháme odležet alespoň hodinku v lednici. Do majonézy přidáme dvě až tři polévkové lžíce sladké papriky, opepříme a zlehka osolíme. Po hodince vyndáme marinovaný celer z lednice, šťávu z něj jemně vymačkáme a přidáme do něj ochucenou majonézu a pořádně promícháme. Takto připravenou pomazánkou plníme rajčata. Dozdobíme je proužky nakrájené citronové kůry a petrželkou a můžeme servírovat.
Zdroj: Plněné rajčatové košíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-rajcatove-kosicky [On-line 16.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář