Suroviny
- anglická slanina 200 g
- větší brambory 5 ks
- gouda 100 g
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana 2 kelímky
- česnek
- kečup
- francouzská hořčice
Z brambor odstraníme slupku, umyjeme a jemně vykrojíme. Důlek naplníme slaninou a sýrem, okořeníme a dáme zapéct asi na dvacet minut do trouby. Také můžeme brambory předvařit a teprve potom naplnit a gratinovat. Pečené brambory podáváme s dresinkem. Dippřipravíme ze zakysané smetany, česneku, hořčice a kečupu. Můžeme také přidat bylinky.
Zdroj: Plněný gratinovaný brambor s dresinkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-gratinovany-brambor-s-dresinkem [On-line 24.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář