reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podblanický kančí hřbet s hruškovým chutney

4 porce

  • 800 g kančího hřbetu
  • 100 g špeku
  • hlavička česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g másla
  • střik octa
  • 300 ml smetany

Maso odblaníme a prošpikujeme půlky stroužků česneku a špalíčky špeku. Maso osolíme a opepříme, opečeme z obou stran na přepuštěném másle, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Asi v polovině vaření zastříkneme octem, maso tak pěkně zkřehne. Jakmile je maso téměř měkké, podlijeme smetanou a při 170 °C vložíme odkryté do trouby zapéct asi 30 minut, až se od sebe tuky odpojí. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory a hruškovým chutney.

hruškové chutney

  • 4 porce
  • 4 hrušky
  • 2 cibule
  • 3 cm zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 8 lžic cukru
  • lžička skořice
  • 6 hřebíčků
  • hrst rozinek
  • 150 ml bílého vína
  • sůl

Očištěné hrušky – bez jádřinců ale se slupkou – nakrájíme na měsíčky, cibuli na kostičky, česnek rozdrtíme, zázvor najemno nakrájíme.

Cukr rozpustíme na karamel, přidáme všechny nakrájené ingredience a rozinky, zarestujeme, okořeníme, podlijeme vínem a podusíme doměkka a do hustší konzistence, podle chuti trochu osolíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-24.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=481

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.