Potřebujeme:
- 2 plátky anglické slaniny,
- 2 plátky uzeného,
- 2 klobásy,
- 100 g uzeného bůčku,
- 500 g brambor,
- 2 stroužky česneku,
- 2 cibule,
- 1 jablko,
- růžičkovou kapustu,
- kedlubnu,
- mangold,
- čerstvý kadeřávek,
- muškátový oříšek,
- hladkou mouku,
- lžíci másla,
- sůl, pepř
Do hrnce dáme uzené maso a slaninu a necháme dvacet minut povařit. Kadeřávek, kapustičky a kedlubnu pokrájíme. Maso vyndáme, do vývaru dáme vařit zeleninu, brambory, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
Na pánev dáme opéct kostičky bůčku, přidáme plátky jablka, česnek a cibuli pokrájenou najemno. Shrneme ke straně a na volné místo přidáme lžíci másla, lžíci mouky, utvoříme jíšku a smícháme s ostatními surovinami. Přidáme k uvařené zelenině, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a dobře promícháme.
Zdroj: Podzimní zelenina s uzeným a jablkem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/podzimni-zelenina-s-uzenym-a-jablkem.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář