reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podzimní zelenina s uzeným a jablkem

Potřebujeme:

  • 2 plátky anglické slaniny,
  • 2 plátky uzeného,
  • 2 klobásy,
  • 100 g uzeného bůčku,
  • 500 g brambor,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 cibule,
  • 1 jablko,
  • růžičkovou kapustu,
  • kedlubnu,
  • mangold,
  • čerstvý kadeřávek,
  • muškátový oříšek,
  • hladkou mouku,
  • lžíci másla,
  • sůl, pepř

Do hrnce dáme uzené maso a slaninu a necháme dvacet minut povařit. Kadeřávek, kapustičky a kedlubnu pokrájíme. Maso vyndáme, do vývaru dáme vařit zeleninu, brambory, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

Na pánev dáme opéct kostičky bůčku, přidáme plátky jablka, česnek a cibuli pokrájenou najemno. Shrneme ke straně a na volné místo přidáme lžíci másla, lžíci mouky, utvoříme jíšku a smícháme s ostatními surovinami. Přidáme k uvařené zelenině, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a dobře promícháme.

Zdroj: Podzimní zelenina s uzeným a jablkem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/podzimni-zelenina-s-uzenym-a-jablkem.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.