Suroviny:
- hovězí maso „veverka“
- vepřové vnitřnosti
- kapusta
- rajče
- pórek
- mrkev
- květák
- sůl, celý pepř
- petrželka
Do studené vody dáme hovězí maso a vepřové vnitřnosti, vodu osolíme, přidáme pár kuliček celého pepře a necháme zavařit. Z povrchu odstraníme pěnu a polévku necháme alespoň hodinku vařit. Po hodině přidáme do polévky kousek kapusty, rajče, pórek, mrkev a pár růžiček květáku. Vaříme ještě tak půl hodiny. Poté všechny velké kusy masa a zeleniny vyndáme a překrájíme na kousky. Polévku přelijeme do servírovací mísy, vrátíme do ní nakrájené maso a zeleninu a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Zdroj: Polévka hovězí „veverka“; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-na-vsechna-jidla-z-hoveziho?special=758795 [On-line 17.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář