Ingredience
- silný vývar z kostí 500 ml
- přední hovězí maso 300 g
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- celer 100 g
- sušená bazalka 1 dávka
- máslo 150 g
- strouhané nočky 1 dávka
- ocet 1 lžička
- podravka 1 lžička
- na strouhané nočky
- vejce 1 kus
- polohrubá mouka 1 dávka
1. Kosti (nejlépe hovězí) s masem a větší částí kořenové zeleniny pozvolna vaříme 2 hodiny, osolíme podravkou, zakápneme octem, aby vývar zůstal čirý.
2. V jiném kastrůlku na másle maximálně čtvrt hodiny podusíme nakrájenou kořenovou zeleninu, do které zlehka nasypeme bazalku. Vývar přecedíme přes textilii a nakrájíme do něj na kostičky nakrájené hovězí maso. Potom přidáme podušenou zeleninu.
3. V kastrůlku od zeleniny povaříme pět minut strouhané nočky, které dáme do hotové polévky. Do polohrubé mouky rozklepneme 1 vejce a vypracujeme tak husté těstíčko, aby se dalo na hrubém struhadle nastrouhat. Necháme oschnout.
Zdroj: Polévka pana architekta s masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-pana-architekta-s-masem [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář