reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka pana architekta s masem

Ingredience

  • silný vývar z kostí 500 ml
  • přední hovězí maso 300 g
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • celer 100 g
  • sušená bazalka 1 dávka
  • máslo 150 g
  • strouhané nočky 1 dávka
  • ocet 1 lžička
  • podravka 1 lžička
  • na strouhané nočky
  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 1 dávka

1. Kosti (nejlépe hovězí) s masem a větší částí kořenové zeleniny pozvolna vaříme 2 hodiny, osolíme podravkou, zakápneme octem, aby vývar zůstal čirý.

2. V jiném kastrůlku na másle maximálně čtvrt hodiny podusíme nakrájenou kořenovou zeleninu, do které zlehka nasypeme bazalku. Vývar přecedíme přes textilii a nakrájíme do něj na kostičky nakrájené hovězí maso. Potom přidáme podušenou zeleninu.

3. V kastrůlku od zeleniny povaříme pět minut strouhané nočky, které dáme do hotové polévky. Do polohrubé mouky rozklepneme 1 vejce a vypracujeme tak husté těstíčko, aby se dalo na hrubém struhadle nastrouhat. Necháme oschnout.

Zdroj: Polévka pana architekta s masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-pana-architekta-s-masem [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.