Ingredience
- 1 l vody
- 100 g galangalu
- 2 stroužky česneku
- 4 kafrové listy
- 1 ks citronové trávy
- 1 chilli paprička
- 12 ks tygřích krevet
- 100 g hub shimeji
- 8 ks cherry rajčat
- 2–3 lžíce třtinového cukru
- 1–2 limety
- 4 lžíce rybí omáčky
- Bazalka
- Čerstvý koriandr
- 30 g pasty Tom Yum
Galangal a česnek nakrájíme na malé kousky, citronovou trávu pouze podélně, cherry rajčátka na půlky. Do hrnce nalijeme vodu, v níž rozmícháme pastu Tom Yum. Přidáme chilli, kafrové listy a nakrájenou zeleninu, ale bez rajčat.
Přisypeme cukr, přilijeme rybí omáčku. Také přidáme houby a krevetky, které povaříme 2 minuty. Závěrem přidáme rajčátka s zakápneme šťávou z limety. Dozdobíme bylinkami.
Zdroj: Polévka Tom Yum; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2328-polevka-tom-yum/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář