Suroviny
- dýně Hokkaidó 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- větší cibule 1 ks
- mletý bílý pepř
- smetana ke šlehání 1 ks
- sůl
- dýňová semínka
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli. Přisypeme nahrubo nastrouhanou dýni – takto brzy změkne. Chvíli restujeme a mícháme. Podlijeme horkou vodou a osolíme podle chuti. Dusíme doměkka cca 10 – 20 minut, poté rozmixujeme. Pro zjemnění přimícháme smetanu a podle chuti dosolíme. Nakonec ozdobíme dýňovým semínkem.
Zdroj: Polévka z dýně Hokkaidó; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-dyne-hokkaido [On-line 07.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář