Suroviny
- holoubata 2 ks
- nové koření
- pepř
- sůl
- bobkový list
- šafrán
- muškátový oříšek
- libeček
- česnek
- paprikový lusk 1/2 ks
- rajče 1 ks
- řapíkatý celer
- mrkev
- domácí nudle – vejce + mouka
- blanšírovaná zelenina – různá čerstvá zelenina dle chuti
Veškeré ingredience vařit po dobu cca 1,5 až 2 hodin – poté přecedit, aby byla polévka čirá.
Domácí nudle uvařit standardním způsobem.
Čerstvou zeleninu nakrájet na tenké pásky a povařit v horké vodě cca 2minuty a poté prudce zchladit ve vodě s ledem.
Zdroj: Polévka z holoubat; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-holoubat [On-line 28.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář