Ingredience
- větší mrkev 2 kusy
- máslo 150 g
- voda 1 l
- rybí bujon (nebo 1l vývaru z ryby) 4 kostky
- tavený sýr (ideálně s příchutí krevet) 400 g
- oloupané krevety 300 g
- snítky kopru 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- reklama
V hrnci rozpustíme máslo a podusíme na něm nastrouhanou mrkev. Zalijeme vývarem (vodou) a povaříme. Přidáme tavený sýr, který rozvaříme pěkně do krémova. Přidáme pokrájený kopr, podle potřeby sůl, pepř a krevety a už jen krátce povaříme.
Zdroj: Polévka z krevet; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-krevet [On-line 19.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář