Suroviny
- krkovice s kostí
- cibule 1 ks
- mrkve 1 ks
- petržel 1 ks
- kousek kapusty
- kus celeru
- hrubá mouka na drobení
- vejce 1 ks
- sůl
- pepř
- polévkové koření
- petrželka
Zeleninu nakrájíme na větší kostičky, dáme do hrnce, přidáme maso a kost z krkovice a vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Maso a kost vyndáme z polévky a z mouky a vajíčka si připravíme drobení, které necháme proschnout. Po chvíli je nastrouháme na hrubém struhadle a zavaříme do polévky, kterou dokořeníme a podáváme se zelenou petrželkou.
Zdroj: Polévka z krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-krkovice [On-line 04.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář