Suroviny
- vepřový bůček 2 kg
- kmín
- česnek 4 stroužky
- sůl
- cibule 3 ks
- brambory 5 ks
- červená čočka
- polníček nebo rukola
- pepř
- olej
Vepřový bok nakrájíme na asi minimálně třistagramové porce, orestujeme na pánvi, vložíme do trouby, přidáme koření, nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme a pečeme tři hodiny v troubě vyhřáténa 160 stupňů.
Červenou čočku uvaříme, stačí půl hodiny, a necháme zchladnout. Pak přidáme jakoukoli listovou zeleninu. Salát ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem. Podáváme za studena.Nebo místo čerstvě zeleniny přidáme sezónní grilovanou zeleninu a můžeme podávat v teplé úpravě.
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Pak je nakrájíme na silnější plátky, orestujeme a podáváme k masu a čočce.
Zdroj: Pomalu pečený vepřový bok na salátku z červené čočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomalu-peceny-veprovy-bok-na-salatku-z-cervene-cocky [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář