reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomalu pečený vepřový bok na salátku z červené čočky

Suroviny

  • vepřový bůček 2 kg
  • kmín
  • česnek 4 stroužky
  • sůl
  • cibule 3 ks
  • brambory 5 ks
  • červená čočka
  • polníček nebo rukola
  • pepř
  • olej

Vepřový bok nakrájíme na asi minimálně třistagramové porce, orestujeme na pánvi, vložíme do trouby, přidáme koření, nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme a pečeme tři hodiny v troubě vyhřáténa 160 stupňů.

Červenou čočku uvaříme, stačí půl hodiny, a necháme zchladnout. Pak přidáme jakoukoli listovou zeleninu. Salát ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem. Podáváme za studena.Nebo místo čerstvě zeleniny přidáme sezónní grilovanou zeleninu a můžeme podávat v teplé úpravě.

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Pak je nakrájíme na silnější plátky, orestujeme a podáváme k masu a čočce.

Zdroj: Pomalu pečený vepřový bok na salátku z červené čočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomalu-peceny-veprovy-bok-na-salatku-z-cervene-cocky  [On-line 16.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.