Suroviny
- pomerančový sirup 100 ml
- smetana ke šlehání 300 ml
- čerstvé pomeranče 2 ks
- máta 2 snítky
Vyšleháme si smetanu, a když je krásně krémově hustá, přidáme pomerančový sirup a oloupaný na kostičky nakrájený pomeranč (pečlivě očištěný od kůry, aby nám pěna po vychlazení v lednici nezhořkla), vše zašleháme dohromady a dáme vychladit do lednice. Při servírování si vezmeme lžíci na zmrzlinu a po namočení ve vlažné vodě nandáme kopeček pomerančové pěny na talíř, ozdobíme dvěma lísky máty a plátkem čerstvého pomeranče.
Zdroj: Pomerančová pěna s čerstvými pomeranči; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancova-pena-s-cerstvymi-pomeranci [On-line 09.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář