Suroviny
- máslo 120 g
- moučkový cukr 150 g
- vejce 3 ks
- mléko 5 lžic
- šťáva z jednoho pomeranče
- čerstvá citronová šťáva
- polohrubá mouka 200 g
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání formy
- moučkový cukr na posypání
- šlehačka k podávání
Formu na chlebíček či srnčí hřbet vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Zapněte troubu na teplotu 170 °C. Změklý tuk dobře utřete s cukrem, postupně přidejte vejce, ostatní suroviny a dobře našlehejte (nejlépe elektrickým šlehačem).
Kypré těsto rozetřete do připravené chlebíčkové formy a povrch uhlaďte stěrkou. Vložte do předehřáté trouby a asi 40 minut pečte dozlatova. Upečený chlebíček pocukrujte a vychladlý pokrájejte na plátky.
Zdroj: Pomerančový chlebíček se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancovy-chlebicek-se-slehackou [On-line 30.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář