reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pravá svíčková podle, houskový knedlík

Zajímavější alternativa tohoto pokrmu je Svíčková omáčka s karlovarským knedlíkem

  • 3/4 až 1 kg zadního hovězího
  • 2 střední cibule (asi 200 g)
  • 80 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 6 kuliček nového koření
  • hrstička celého pepře (20 kuliček)
  • 3 bobkové listy
  • lžička tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
  • šťáva z půlky menšího citronu na dochucení
  • olej na osmažení zeleniny

Zeleninu a koření vložíme na rozpálený olej (s olejem to nepřeháníme) a restujeme 15 minut. Maso osolíme po celé ploše špetkou soli, dáme ho na zeleninu a rychle opečeme po všech stranách (asi 6 minut). Obracíme vařečkou či jiným nástrojem, do masa při obracení raději nepícháme. Zalijeme vřelou vodou a dusíme 60 až 70 minut (podle velikostí špalíku).

Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šlehačku s hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali vidličkou v hmečku, nalijeme do omáčky a zamícháme. Dochutíme solí a citronovou šťávou, necháme 8 minut povařit. Na maso propasírujeme mrkev, necháme ještě 2 minuty prohřát a podáváme.

Ozdobíme brusinkami, citronem a šlehačkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prava-svickova

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.