reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pravé italské tiramisu

Suroviny

  • rozpustná káva 500 ml
  • mascarpone 500 g
  • Amaretto 2 panáky
  • italské piškoty Savoiardi nebo cukrářské piškoty 1 sáček
  • cukr krupice 5 lžic
  • vejce 5 ks
  • kakao holandského typu na posypání

Nejdříve si uvaříme rozpustnou kávu na namáčení piškotů, aby vychladla. Mascarpone vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.

Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pěny. Poté si z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové pěny vmícháme Mascarpone a poté opatrně vmícháme sníh z bílků.

Do vychladlé kávy přidáme 2 panáky Amaretta. Piškoty v ní namáčíme a skládáme na dno misky – formy, dáme vrstvu krému, vrstvu piškotů… Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem.

Vložíme do lednice a necháme rozležet, nejlépe 24 hodin.

Zdroj: Pravé italské tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prave-italske-tiramisu  [On-line 07.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.