- 1 kg špalíčku hovězího zadního nebo falešné svíčkové
- 1 velká cibule
- koření divočina
- vývar
- sůl
- tmavá jíška
- brusinkový kompot
- citron
- kysaná smetana
Asi kilogram špalíčku hovězího zadního nebo falešné svíčkové omyjeme a hustě prošpikujeme mrkví a celerem.Velkou cibuli osmažíme na oleji dozlatova a na ní zprudka ze všech stran opečeme špalíček masa.
Maso vyjmeme, přidáme asi lžíci koření (divočina), podlijeme vývarem a osolíme. Opět vložíme maso a dusíme minimálně 2 hodiny. Podlíváme vývarem.
Maso vyjmeme a nakrájíme. Vývar zahustíme trochou tmavé jíšky. Nemá to být omáčka, je to sos. Podáváme s bramborovým knedlíkem, zdobíme brusinkami, citronem a kysanou smetanou.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-divoko
Poslední tip, trik či komentář