reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pštrosí polévka

Ingredience

  • pštrosí krk 1 kus
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
  • kuliček nového koření 5 kusů
  • listy bobkového listu 3 kusy
  • sůl a pepř 1 dávka
  • stonky libečku 2 kusy
  • kuliček zeleného pepře 5 kusů
  • menší cibule 1 kus
  • stroužky česneku 1 kus
  • lžíce kořenící směsi bez glutamátu sodného 1 dávka
  • na játrové knedlíčky:
  • balení kuřecích jater 1 kus
  • stroužky česneku 1 dávka
  • lžička majoránky 1 kus
  • mletý libeček 1 dávka
  • mletý kmín 1 dávka
  • vejce 1 dávka
  • strouhanka na zahuštění 1 dávka
  • olej 1 dávka

Postup:
Suroviny se vloží do pomalého hrnce, kde se bujon táhne 8 hodin.
Takto připravený vývar se scedí, vyjme se maso, zeleninu můžeme dále použít do polévky.
Do vývaru se zavaří játrové knedlíčky z kuřecích jater.
Na knedlíčky si nadrobno nakrájíme cibulku, kterou na oleji usmažíme do světle růžova. Játra umixujeme a ostatní ingredience vložené do připravené cibule se smíchají. Tvoříme knedlíčky, které uvaříme ve vývaru. Pokud nám zbydou, můžeme si je zmrazit pro příští polévku. Také můžeme do polévky přidat i domácí nudle jako Miloslava.

Zdroj: Pštrosí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstrosi-polevka [On-line 09.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.