Ingredience
- pštrosí krk 1 kus
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
- kuliček nového koření 5 kusů
- listy bobkového listu 3 kusy
- sůl a pepř 1 dávka
- stonky libečku 2 kusy
- kuliček zeleného pepře 5 kusů
- menší cibule 1 kus
- stroužky česneku 1 kus
- lžíce kořenící směsi bez glutamátu sodného 1 dávka
- na játrové knedlíčky:
- balení kuřecích jater 1 kus
- stroužky česneku 1 dávka
- lžička majoránky 1 kus
- mletý libeček 1 dávka
- mletý kmín 1 dávka
- vejce 1 dávka
- strouhanka na zahuštění 1 dávka
- olej 1 dávka
Postup:
Suroviny se vloží do pomalého hrnce, kde se bujon táhne 8 hodin.
Takto připravený vývar se scedí, vyjme se maso, zeleninu můžeme dále použít do polévky.
Do vývaru se zavaří játrové knedlíčky z kuřecích jater.
Na knedlíčky si nadrobno nakrájíme cibulku, kterou na oleji usmažíme do světle růžova. Játra umixujeme a ostatní ingredience vložené do připravené cibule se smíchají. Tvoříme knedlíčky, které uvaříme ve vývaru. Pokud nám zbydou, můžeme si je zmrazit pro příští polévku. Také můžeme do polévky přidat i domácí nudle jako Miloslava.
Zdroj: Pštrosí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstrosi-polevka [On-line 09.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář