Ingredience
- vanilkový lusk 1 kus
- krupicový cukr 60 g
- hladká mouka 40 g
- sůl 1 špetka
- mléko 500 ml
- žloutek 4 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžička
- zakysaná smetana 1 kelímek
- ovoce dle chuti (maliny, ostružiny) 1 dávka
- bramborový škrob na zahuštění 1 lžička
- třtinový cukr k doslazení 1 dávka
na těsto:
- mléko 1 l
- hladká mouka 200 g
- sůl 1 špetka
- vejce 1 kus
- máslo na vytření pánve 1 dávka
1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyndáme z něj zrníčka. Do hrnce (nejlépe s dvojitým dnem) dáme mléko, cukr, mouku a sůl pomalu přivedeme k varu. Sejmeme z plotny, přidáme ušlehané žloutky a ještě minutu znovu povaříme. Nakonec přidáme vanilku (popř. ještě vanilkovou esenci).
2. Po vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu. V hrnci svaříme ovoce s trochou vody, dosladíme třtinovým cukrem a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody.
3. Z mléka, hladké mouky, soli a vejce uděláme těsto na palačinky, které opékáme z obou stran na rozpálené pánvi. Hotové palačinky plníme horkým ovocem, a navrch polijeme vanilkovým krémem. Takto hotový „pudink“ necháme za občasného míchání chladnout. Do vlažného pudinku vmícháme zakysanou smetanu, nalijeme do mističek a dezert dozdobíme ovocem.
Zdroj: Pudinkový dezert s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pudinkovy-dezert-s-ovocem [On-line 22.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář