Suroviny
- práškový jahodový puding 3 ks
- mléko 1,5 l
- čerstvé jahody 3/4 kg
- cukr 100 g
- šlehačka na ozdobu
- lupínky čokolády
- lístky máty
Bábovka
- vejce 3 ks
- cukr 4 lžíce
- polohrubá mouka 7 lžic
- šlehačka na ozdobu
Z mléka, cukru a pudinkových prášků si uvaříme pudink, tři čtvrtiny pak nalijeme do pohárových sklenic, necháme trochu vychladnout, ozdobíme jahodami a šlehačkou, posypeme strouhanou čokoládou a mátou.
Bábovka: Vejce s cukrem pořádně ušleháme, přidáme mouku, nalijeme do máslem a moukou vymazané formy a pečeme 45 minut při 170 stupních. Po upečení necháme bábovku vychladnout na mřížce, vyklopíme, pocukrujeme, naservírujeme na talíř a můžeme ozdobit šlehačkou a jahodou.
Zdroj: Pudinkový ovocný pohár, piškotová bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pudinkovy-ovocny-pohar-piskotova-babovka [On-line 21.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář