reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pulledpork, Coleslaw, opečené batáty

Suroviny
Pulledpork:

  • vepřová krkovice 1 kg

BBQ omáčka:

  • uzená sůl
  • hnědý cukr
  • tomatový protlak
  • limetka
  • cayenský pepř
  • sůl

Salát Coleslaw:

  • zakysaná smetana 200 g
  • majonéze 100 g
  • mrkev 2 ks
  • bílé zelí 1/2 hlávky
  • červená cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • citron 1 ks
  • limetka 1 ks

Opečené batáty:

  • batáty 4 ks
  • olivový olej
  • hladkolistá petržel
  • máslo

Krkovici marinujeme v BBQ omáčce, kterou jsme si připravili z uvedených surovin. Vložíme do pekáče, necháme péct 6-7 hodin při nízké teplotě kolem 110°C.Těsně před podáváním krkovici vytáhneme a maso rozmačkáme na jednotlivá vlákna pomocí vidliček. Pokapeme BBQ omáčkou.

Na salát Coleslaw nastrouháme zelí a mrkev. Necháme v cedníku okapat. Zeleninu ještě promačkáme, abychom z ní dostalivšechnu tekutinu pryč. Promícháme se smetanou, majonézou, nadrobno nasekanou cibulí a přidáme šťávu z citrusů a utřený česnek. Salát necháme odležet v lednici. Podávámevychlazené.

Oloupané batáty nakrájíme na podélné hranolky. Povaříme v osolené vodě. Jakmile na povrchu mírně změknou, tak je scedíme. Před podáváním je pak rychle opečeme na pánvi s olejem a máslem.

Zdroj: Pulledpork, Coleslaw, opečené batáty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pulledpork-coleslaw-opecene-bataty  [On-line 16.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.