Suroviny
Pulledpork:
- vepřová krkovice 1 kg
BBQ omáčka:
- uzená sůl
- hnědý cukr
- tomatový protlak
- limetka
- cayenský pepř
- sůl
Salát Coleslaw:
- zakysaná smetana 200 g
- majonéze 100 g
- mrkev 2 ks
- bílé zelí 1/2 hlávky
- červená cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- citron 1 ks
- limetka 1 ks
Opečené batáty:
- batáty 4 ks
- olivový olej
- hladkolistá petržel
- máslo
Krkovici marinujeme v BBQ omáčce, kterou jsme si připravili z uvedených surovin. Vložíme do pekáče, necháme péct 6-7 hodin při nízké teplotě kolem 110°C.Těsně před podáváním krkovici vytáhneme a maso rozmačkáme na jednotlivá vlákna pomocí vidliček. Pokapeme BBQ omáčkou.
Na salát Coleslaw nastrouháme zelí a mrkev. Necháme v cedníku okapat. Zeleninu ještě promačkáme, abychom z ní dostalivšechnu tekutinu pryč. Promícháme se smetanou, majonézou, nadrobno nasekanou cibulí a přidáme šťávu z citrusů a utřený česnek. Salát necháme odležet v lednici. Podávámevychlazené.
Oloupané batáty nakrájíme na podélné hranolky. Povaříme v osolené vodě. Jakmile na povrchu mírně změknou, tak je scedíme. Před podáváním je pak rychle opečeme na pánvi s olejem a máslem.
Zdroj: Pulledpork, Coleslaw, opečené batáty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pulledpork-coleslaw-opecene-bataty [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář