4-6 porcí
- 1 kg telecího masa
- 250 g mletého telecího
- 20 g sušených hříbků
- 200 g hrášku
- 4 lžíce sýru Grana padano
- 2 vejce
- 3 plátky pečiva
- mléko
- 4 mrkve
- 4 cibule
- 4 brambory
- 2 dl bílého vína
- 2 dl cherry
- směs bylinek (šalvěj, rozmarýn, petržel, rukola, bobkový list)
- olej extra virgin
- sůl, pepř
V míse smícháme mrkev nakrájenou na hrubo, nasekanou rukolu, nastrouhaný sýr, hrášek, vejce a mleté telecí. Houby namočíme do vody, jakmile změknou, nakrájíme je a přidáme ke směsi. Pečivo namočíme v mléce, vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme s ostatním. Zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme. Do telecího masa vyřízneme kapsu a naplníme ho směsí, poté ho dobře svážeme provázkem. Naplněné telecí orestujeme na pekáči s olivovým olejem spolu s cibulí a mrkví nakrájenou na hrubo a bramborami. Přidáme zbylé bylinky (šalvěj, bobkový list, rozmarýn a petrželku), osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a cherry. Jakmile se maso zatáhne, dáme pekáč do předehřáté trouby na 180 °C na půl hodiny, poté snížíme teplotu na 160 °C a pečeme další hodinu.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=784&u=342
Vynikajúci recept, chutný, chrumkavý, nekomplikovaný…
SUPER!!! Všetkým, ktorí ho vyskúšajú želám dobrú chuť. Moja rodina tento recept miluje…
iveta