reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Punta ripiena di carne e verdure Plněné telecí se zeleninou

4-6 porcí

  • 1 kg telecího masa
  • 250 g mletého telecího
  • 20 g sušených hříbků
  • 200 g hrášku
  • 4 lžíce sýru Grana padano
  • 2 vejce
  • 3 plátky pečiva
  • mléko
  • 4 mrkve
  • 4 cibule
  • 4 brambory
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl cherry
  • směs bylinek (šalvěj, rozmarýn, petržel, rukola, bobkový list)
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

V míse smícháme mrkev nakrájenou na hrubo, nasekanou rukolu, nastrouhaný sýr, hrášek, vejce a mleté telecí. Houby namočíme do vody, jakmile změknou, nakrájíme je a přidáme ke směsi. Pečivo namočíme v mléce, vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme s ostatním. Zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme. Do telecího masa vyřízneme kapsu a naplníme ho směsí, poté ho dobře svážeme provázkem. Naplněné telecí orestujeme na pekáči s olivovým olejem spolu s cibulí a mrkví nakrájenou na hrubo a bramborami. Přidáme zbylé bylinky (šalvěj, bobkový list, rozmarýn a petrželku), osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a cherry. Jakmile se maso zatáhne, dáme pekáč do předehřáté trouby na 180 °C na půl hodiny, poté snížíme teplotu na 160 °C a pečeme další hodinu.

Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=784&u=342

1 comment to Punta ripiena di carne e verdure Plněné telecí se zeleninou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.