reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PuPiSmet – dezert prošívaná deka – pudink, piškot, smetana

  • vanilkový pudink 1 kus
  • polotučné mléko 0.75 l
  • moučkový cukr 250 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • vejce 3 kusy
  • kakao 20 g
  • zakysaná smetana 400 g
  • čokoláda na ozdobení

Do hrnku nalijeme 0,25 l mléka, přidáme pudink a promícháme. V menším hrnci přivedeme k varu 0,25 l mléka s 1 kávovou lžičkou moučkového cukru a za stálého míchání přilijeme pudink s mlékem a vaříme, dokud nám nezhoustne. Po uvaření necháme vychladnout.

Piškotovou buchtu připravíme tak, že do velké mísy dáme 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 0,25 l mléka a 3 žloutky. Vše rozmixujeme. Oddělené bílky vyšleháme do sněhu a postupně ho zlehka přidáme do těsta. Formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme část připraveného těsta, do zbylé části přidáme kakao, rozmícháme a nepravidelně vlijeme do formy. Do takto připraveného těsta dáváme vychlazený pudink polévkovou lžící po hromádkách rovnoměrně, po celé části formy. Do rozpálené trouby vložíme formu a pečeme při 220 stupních asi 20 minut.

Po upečení necháme buchtu vychladnout. Rovnoměrně ji potřeme zakysanou smetanou, rozmíchanou s jednou polévkovou lžící moučkového cukru. Necháme zatuhnout a můžeme podávat s nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: PuPiSmet; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pupismet [On-line 31.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.