- vanilkový pudink 1 kus
- polotučné mléko 0.75 l
- moučkový cukr 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- kypřící prášek do pečiva 1 sáček
- vejce 3 kusy
- kakao 20 g
- zakysaná smetana 400 g
- čokoláda na ozdobení
Do hrnku nalijeme 0,25 l mléka, přidáme pudink a promícháme. V menším hrnci přivedeme k varu 0,25 l mléka s 1 kávovou lžičkou moučkového cukru a za stálého míchání přilijeme pudink s mlékem a vaříme, dokud nám nezhoustne. Po uvaření necháme vychladnout.
Piškotovou buchtu připravíme tak, že do velké mísy dáme 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 0,25 l mléka a 3 žloutky. Vše rozmixujeme. Oddělené bílky vyšleháme do sněhu a postupně ho zlehka přidáme do těsta. Formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme část připraveného těsta, do zbylé části přidáme kakao, rozmícháme a nepravidelně vlijeme do formy. Do takto připraveného těsta dáváme vychlazený pudink polévkovou lžící po hromádkách rovnoměrně, po celé části formy. Do rozpálené trouby vložíme formu a pečeme při 220 stupních asi 20 minut.
Po upečení necháme buchtu vychladnout. Rovnoměrně ji potřeme zakysanou smetanou, rozmíchanou s jednou polévkovou lžící moučkového cukru. Necháme zatuhnout a můžeme podávat s nastrouhanou čokoládou.
Zdroj: PuPiSmet; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pupismet [On-line 31.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář