reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová omáčka

Na 600 ml

  • 1 kilo pokrájených rajčat bez semínek
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3  lžíce rajčatového protlaku
  • 3 oloupané a rozdrcené stroužky česneku
  • 2 nadrobno nasekané šalotky
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • sůl

Vařte jako šéf kniha

Do velkého hrnce dáme máslo, olej, česnek, šalotku, tymián a bobkový list. Zakryjeme a podusíme asi 6 minut. Šalotka musí pěkně změknout, ale nesmí zhnědnout.

Přidáme nakrájená rajčate bez semínek, moučkový cukr a protlak. Vaříme nezakryté pět minut a pak podlejeme vodou. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme půl hodiny.

Omáčku osolíme, propasírujeme přes síto a můžeme podávat.

 

 

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.