Suroviny
- zralá keříková rajčata 800 g
- olivový olej 100 ml
- jarní cibulka 1
- česnek 5 stroužků
- chilli paprička 1
- italské černé olivy 100 g
- červené víno 100 ml
- několik kousků sušené pomerančové kůry
- hnědý třtinový cukr 2 lžíce
- čerstvé bylinky bazalka, oregano, tymián
- parmazán 100 g
- špagety 400 g
- pepř, sůl
Rajčata dáme na pečící papír na plech, osolíme, přidáme bylinky a necháme v troubě na 200 C péct asi 30 minut. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, česnek, papričku, pomerančovou kůru, cukr a pozvolna osmažíme dozlatova.
Přidáme upečená rajčata i se šťávou, bylinky, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme dohladka a propasírujeme sítem. Nakonec vložíme posekané olivy.
Těstoviny uvaříme al dente a podáváme s omáčkou a parmazánem.
Zdroj: Rajčatová omáčka z pečených rajčat s těstovinami; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/rajcatova-omacka-z-pecenych-rajcat-s-testovinami [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář