Suroviny
- zralá keříková rajčata 800 g
 - olivový olej 100 ml
 - jarní cibulka 1
 - česnek 5 stroužků
 - chilli paprička 1
 - italské černé olivy 100 g
 - červené víno 100 ml
 - několik kousků sušené pomerančové kůry
 - hnědý třtinový cukr 2 lžíce
 - čerstvé bylinky bazalka, oregano, tymián
 - parmazán 100 g
 - špagety 400 g
 - pepř, sůl
 
Rajčata dáme na pečící papír na plech, osolíme, přidáme bylinky a necháme v troubě na 200 C péct asi 30 minut. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, česnek, papričku, pomerančovou kůru, cukr a pozvolna osmažíme dozlatova.
Přidáme upečená rajčata i se šťávou, bylinky, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme dohladka a propasírujeme sítem. Nakonec vložíme posekané olivy.
Těstoviny uvaříme al dente a podáváme s omáčkou a parmazánem.
Zdroj: Rajčatová omáčka z pečených rajčat s těstovinami; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/rajcatova-omacka-z-pecenych-rajcat-s-testovinami [On-line 24.02.2017]


Poslední tip, trik či komentář