reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová omáčka z pečených rajčat s těstovinami

Suroviny

  • zralá keříková rajčata 800 g
  • olivový olej 100 ml
  • jarní cibulka 1
  • česnek 5 stroužků
  • chilli paprička 1
  • italské černé olivy 100 g
  • červené víno 100 ml
  • několik kousků sušené pomerančové kůry
  • hnědý třtinový cukr 2 lžíce
  • čerstvé bylinky bazalka, oregano, tymián
  • parmazán 100 g
  • špagety 400 g
  • pepř, sůl

Rajčata dáme na pečící papír na plech, osolíme, přidáme bylinky a necháme v troubě na 200 C péct asi 30 minut. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, česnek, papričku, pomerančovou kůru, cukr a pozvolna osmažíme dozlatova.
Přidáme upečená rajčata i se šťávou, bylinky, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme dohladka a propasírujeme sítem. Nakonec vložíme posekané olivy.
Těstoviny uvaříme al dente a podáváme s omáčkou a parmazánem.

Zdroj: Rajčatová omáčka z pečených rajčat s těstovinami; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/rajcatova-omacka-z-pecenych-rajcat-s-testovinami [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.