Ingredience
- loupaná rajčata 500 g
- zeleninový vývar 1 l
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- lístky čerstvé bazalky 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- cukr 1 špetka
- sůl 1 špetka
- parmazán 50 g
- půlka tvrdší veky 1 kus
- zakysaná smetana 1 kelímek
Na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibulku s rozdrceným česnekem, přidáme rajčata a bazalku, lehce zalijeme vývarem. Vaříme asi dvacet minut. Přidáme kousek nalámané starší veky pro zahuštění a okořeníme. Podle potřeby přiléváme vývar. Polévku servírujeme ozdobenou lžící zakysané smetany, hoblinkami parmazánu a lístkem bazalky.
Zdroj: Rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka [On-line 15.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář