reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová polévka

Ingredience

  • loupaná rajčata 500 g
  • zeleninový vývar 1 l
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • lístky čerstvé bazalky 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • cukr 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • parmazán 50 g
  • půlka tvrdší veky 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kelímek

Na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibulku s rozdrceným česnekem, přidáme rajčata a bazalku, lehce zalijeme vývarem. Vaříme asi dvacet minut. Přidáme kousek nalámané starší veky pro zahuštění a okořeníme. Podle potřeby přiléváme vývar. Polévku servírujeme ozdobenou lžící zakysané smetany, hoblinkami parmazánu a lístkem bazalky.

Zdroj: Rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka [On-line 15.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.