reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vitello tonnato s focacciou

Ingredience
vitello tonnato:

  • telecí kýta 1 kg
  • tuňák v plechovce 250 g
  • filety ančoviček 4 kusy
  • kapary 1 lžíce
  • větší mrkev 1 kus
  • stonek řapíkatého celeru 4 kusy
  • majonéza 3 lžíce
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

focaccia:

  • hladká mouka 500 g
  • vlažná voda 400 ml
  • hrubozrnná mořská sůl 1 dávka
  • droždí 20 g
  • olivový olej 1 dávka
  • cukr 1 špetka

1. Telecí kýtu lehce osolíme a stáhneme provázkem jako roládu. Na olivovém oleji maso zprudka opečeme z obou stran a přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, tuňáka, ančovičky a kapary. Přiklopíme a dáme péct na 100 °C na jednu hodinu.

2. Po upečení maso vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Směs rozmixujeme a přimícháme majonézu. Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme plátky vyskládané na talíři a přelité tuňákovou omáčkou.

3. Sevírujeme s doma upečenou focacciou. Vodu, droždí, špetku cukru, sůl a olej rozmícháme do kvásku a lehce zaprášíme moukou. Odložíme na pět minut na teplé místo, poté přimícháme zbytek mouky a necháme dál v teple kynout asi půl hodiny. Z vykynutého těsta vytvoříme tři centimetry vysokou placku a prsty do ní zapracujeme hrubozrnnou sůl a olivový olej. Na pečicím papíru upečeme dozlatova na 250 °C.

Zdroj: Vitello tonnato s focacciou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vitello-tonnato-s-focacciou [On-line 15.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.