Suroviny
- cherry rajčata 1 vanička
- vývar 250 ml
- rajčatový protlak 1 ks
- koření dle chuti
- bazalka 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 ks
- máslo
- sůl
- pepř
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- trochu parmazánu
- dýňová semínka na ozdobu
Cibuli zpěníme na másle, opepříme a osolíme. Přidáme pokrájená rajčátka a protlak a necháme probublat. Vlijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Nakonec přidáme bazalku. Necháme povařit, nakonec rozmixujeme a podáváme s parmazánem, ozdobené dýňovým semínkem.
Zdroj: Rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-1 [On-line 17.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář