reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová s parmazánem

  • 1 kg rajčat
  • 1 nakládaná rajčata s bazalkou
  • 1 protlak
  • 200 g parmazánu
  • 2–3 hovězí bujony
  • maggi
  • sůl
  • provensálské bylinky
  • skořice mletá
  • pepř černý mletý
  • cukr
  • (na případné zahuštění olej a mouka na jíšku)

Rajčata spaříme vřelou vodou a oloupeme. Nakrájíma na čtvrtky a dáme vařit do vody (cca 1,5 l), v níž jsou 2 až 3 kostky hovězího bujonu, sůl, pepř a skořice. Vše povaříme, přidáme provensálské bylinky a rajčata dovaříme doměkka. Pak přidáme rajčata s bazalkou a rajčatový protlak. Znovu povaříme a promixujeme ponorným mixérem. Dle potřeby lze dohustit světlou jíškou. Promícháme a podle chuti osladíme moučkovým cukrem, popřípadě dochutíme ostatními ingrediencemi. Polévku naservírujeme do misek a těsně před podáváním posypeme parmazánem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-s-parmazanem [On-line 9.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.