Suroviny:
- 600 g hovězího pupku nebo jiného masa
- olej
- 2 mrkve
- 1 petržel
- čtvrt celeru
- 1 cibule
- 3 bobkové listy
- 4 rajčata
- 3 kuličky nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 1 tyčinka skořice
- 2 ks hřebíčku
- 4 lžíce cukru
- 0,5 dcl octa
- citronová kůra a šťáva
- 250 g rajského protlaku
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce mouky
- perníkprášek do pečiva
- 2 vejce
- houska na kostičky
- mléko
- hrubá mouka
Osolené hovězí maso, koření a kořenovou zeleninu vaříme asi 1,5 hodiny.
300-400 hrubé mouky, vejce, sůl, prášek do pečiva, mléko, housku na kostičky vypracujeme v těsto, knedlík vaříme na páře 25 minut.
Do hrnce dáme olej, kořenovou zeleninu, nové koření, pepř, hřebíček, bobkový list, skořici a cibuli a restujeme. Přidáme cukr, necháme zkaramelizovat. Přidáme pokrájená rajčata, domácí protlak, citrónovou šťávu, zalijeme vývarem z masa, okyselíme lehce octem, zavaříme. Zahustíme strouhaným perníkem a propasírujeme.
Zdroj: RAJSKÁ S TRHANÝM HOVĚZÍM A KNEDLÍK; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář