reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

RAJSKÁ S TRHANÝM HOVĚZÍM A KNEDLÍK

Suroviny:

  • 600 g hovězího pupku nebo jiného masa
  • olej
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • čtvrt celeru
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 4 rajčata
  • 3 kuličky nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 4 lžíce cukru
  • 0,5 dcl octa
  • citronová kůra a šťáva
  • 250 g rajského protlaku
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce mouky
  • perníkprášek do pečiva
  • 2 vejce
  • houska na kostičky
  • mléko
  • hrubá mouka

Osolené hovězí maso, koření a kořenovou zeleninu vaříme asi 1,5 hodiny.
300-400 hrubé mouky, vejce, sůl, prášek do pečiva, mléko, housku na kostičky vypracujeme v těsto, knedlík vaříme na páře 25 minut.
Do hrnce dáme olej, kořenovou zeleninu, nové koření, pepř, hřebíček, bobkový list, skořici a cibuli a restujeme. Přidáme cukr, necháme zkaramelizovat. Přidáme pokrájená rajčata, domácí protlak, citrónovou šťávu, zalijeme vývarem z masa, okyselíme lehce octem, zavaříme. Zahustíme strouhaným perníkem a propasírujeme.

Zdroj: RAJSKÁ S TRHANÝM HOVĚZÍM A KNEDLÍK; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.