Francouzské ratatouille
(4 porce)
- 6 barevných paprik
2 cukety
4 rajčata
1 lilek
2 bílé cibule
provensálské koření
bílé víno
rozmarýn
tymián
olej extra virgin
sůl
Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kusy. Pak každý druh zvlášť orestujeme na olivovém oleji s bohatou hrstí provensálského koření. Ve velkém hrnci zeleninu promícháme dohromady a pokračujeme ve vaření. Přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu a zalijeme bílým vínem. Osolíme a necháme pod pokličkou dusit. Až bude zelenina úplně měkká, můžeme podávat, například s vaječnou omeletou nebo s toasty.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Ratatouille/
Poslední tip, trik či komentář