- polohrubá mouka 420 g
- 1 vejce
- stolní olej 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- vanilkový cukr 1 sáček
- voda 100 ml
Náplň
- mléko 400 g
- vanilkový cukr 4 sáčku
- vanilkový pudink v prášku 1.5 kusů
- vanilkový lusk – jadérko 1 kus
- vanilková zmrzlina 4 lžíce
Jahodový salátek
- čerstvé jahody (podle počtu strávníků)
- troška jahodové marmelády
- čokoláda na ozdobení
Z ingrediencí připravíme těsto. To pak rozválíme a vykrojíme skleničkou kolečka, která se následně pokládají na tvořítko na ravioly. Doprostřed se dá náplň a překlopí se, před vařením je vhodné umístit hotové těstoviny do mrazáku, zmrzlé se dávají vařit do vroucí, lehce osolené vody a vaří se asi 8 minut.
Jahodový salátek uděláme nejlépe z čerstvých jahod., Nakrájíme je na kostičky, přidá se k nim jahodová marmeláda a přiměřené množství vody, aby směs lehce tekla a nebyla tuhá. Ravioli se podávají s jahodovým salátkem a můžeme je pokapat čokoládou a ještě dochutit zbylou vanilkovou náplní.
Zdroj: Ravioli s vanilkovým krémem a čokoládou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/ravioli-s-vanilkovym-kremem [On-line 25.3.2012]
Děkujeme za upozornění, opraveno. Jaké jsou zkušenosti s přípravou tohoto dezertu? Chutnalo?