4 porce
rebarborové pyré
- 20 g třtinového cukru
- 50 g rebarbory
karamelizovaná rebarbora
- 20 g třtinového cukru
- 20 g rebarbory
- 3 cl bílého vína
oplatky
- 30 g hladké mouky
- 30 g moučkového cukru
- 30 g bílku
na podávání
- 40 g zakysané smetany s bazalkou
- 4 jahody
Rebarborové pyré – rebarboru nakrájíme, posypeme cukrem, zakryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut, poté rozmixujeme.
Karamelizovaná rebarbora – cukr rozpustíme na karamel, vložíme nakrájenou rebarboru, zamícháme, zastříkneme bílým vínem, krátce prohřejeme.
Oplatky – z mouky, cukru a bílku připravíme hladké těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do tenké vrstvy tvaru oplatek na silikonový plát. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 2−3 minuty dorůžova.
Servírujeme porci pyré, karamelizované rebarbory, bazalkové smetany, dozdobíme jahodami a oplatkou.
Zdroj: Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1610-rebarborove-pyre-a-karamelizovana-rebarbora-s-jahodami-oplatkou-a-bazalkovou-smetanou/ [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář