Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- cibule 2 ks
- anglická slanina 100 g
- víno Kagoru 100 ml
- máslo 1 ořech
- sůl
- pepř
- olej
- rukola 1 svazek
- olivový olej
- hladká mouka 2,5 hrnku
- droždí 1/2 kostky
Játra: Nakrájíme cibulku najemno a dáme na pánev s rozpáleným olejem. Když cibulka zpění a malinko zesklovatí, přidáme najemno nakrájenou slaninu a restujeme. Pak přidáme omytá a očištěná kuřecí játra a opět restujeme, osolíme, opepříme, a když jsou játra skoro hotová, podlijeme vínem a necháme projít varem. Na závěr přidáme trochu studeného másla na zahuštění.
Salátek: Rucolu omyjeme, lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.
Domácí pečivo: Do misky nasypeme mouku, osolíme, promícháme a uprostřed utvoříme malý důlek, do kterého dáme rozdrobené kvasnice, špetku cukru, zalijeme trochou vlažné vody a počkáme, až kvásek vzejde. Pak přidáme necelý hrnek vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočívat a pomalu kynout pod čistou utěrkou na teplém místě aspoň půl hodiny. Pak z těsta tvarujeme pečivo do požadovaného tvaru, dáme na plech, necháme opět chvilku kynout a pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.
Zdroj: Restovaná kuřecí játra na Kagoru podávaná s lehkým rukolovým salátkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/restovana-kureci-jatra-na-kagoru-podavana-s-lehkym-rukolovym-salatkem [On-line 11.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář