reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Restovaná kuřecí játra na Kagoru podávaná s lehkým rukolovým salátkem

Suroviny

  • kuřecí játra 500 g
  • cibule 2 ks
  • anglická slanina 100 g
  • víno Kagoru 100 ml
  • máslo 1 ořech
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • rukola 1 svazek
  • olivový olej
  • hladká mouka 2,5 hrnku
  • droždí 1/2 kostky

Játra: Nakrájíme cibulku najemno a dáme na pánev s rozpáleným olejem. Když cibulka zpění a malinko zesklovatí, přidáme najemno nakrájenou slaninu a restujeme. Pak přidáme omytá a očištěná kuřecí játra a opět restujeme, osolíme, opepříme, a když jsou játra skoro hotová, podlijeme vínem a necháme projít varem. Na závěr přidáme trochu studeného másla na zahuštění.

Salátek: Rucolu omyjeme, lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.

Domácí pečivo: Do misky nasypeme mouku, osolíme, promícháme a uprostřed utvoříme malý důlek, do kterého dáme rozdrobené kvasnice, špetku cukru, zalijeme trochou vlažné vody a počkáme, až kvásek vzejde. Pak přidáme necelý hrnek vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočívat a pomalu kynout pod čistou utěrkou na teplém místě aspoň půl hodiny. Pak z těsta tvarujeme pečivo do požadovaného tvaru, dáme na plech, necháme opět chvilku kynout a pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.

Zdroj: Restovaná kuřecí játra na Kagoru podávaná s lehkým rukolovým salátkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/restovana-kureci-jatra-na-kagoru-podavana-s-lehkym-rukolovym-salatkem  [On-line 11.04.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 + = sedm


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.