Suroviny
- máslo 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- krevety 100 g
- sůl špetka
- pepř špetka
- majoránka špetka
- bazalka 4 snítky
- okurka 1 ks
- paprika 2 ks
- rajče 5 ks
- olivy 1 balení
- cibule 1 ks
- kukuřice malá plechovka
- olivový olej
- ocet balsamiko
- balkánský sýr
- limetka 1 ks
Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky. Smícháme v misce, zakápneme olivovým olejem a balsamicem. Zeleninu rozdělíme do misek, přidáme na plátky nakrájený balkánský sýr a 5 až 6 oliv na jednu porci. Lehce posypeme majoránkou. Krevetky krátce povaříme v osolené vodě, poté je na másle a oleji orestujeme společně s bazalkou a česnekem nakrájeným na plátky, osolíme a opepříme. Krevetky vložíme do připravené misky zeleninového salátu a zakápneme limetkou.
Zdroj: Restované krevetky se zeleninovým salátem, olivami a balkánským sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/restovane-krevetky-se-zeleninovym-salatem-olivami-balkanskym-syrem [On-line 21.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář