Suroviny
- Rib Eye Steak 300 g 2 kusy
- olivový olej
- tymián, rozmarýn
- máslo
Salsa picante:
- zelená cibule 1
- červená paprika 1
- rajče 2
- česnek 4 stroužky
- chilli paprička 2
- cukr 1 lžička
- listová petrželka 1 svazek
- koriandr půl svazku
- olivový olej 200 ml
- červený vinný ocet 5 lžic
- sůl, pepř
Maso na okrajích nasekneme, vetřeme do něj olivový smíchaný s nasekaným rozmarýnem a tymiánem, opečeme zprudka z obou stran.
Do pánve dáme rozpustit máslo s hrubou solí a steak jím několikrát přelijeme.
Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočinou.
Krájíme na tenké plátky a podáváme s omáčkou.
Salsa:
Všechny suroviny nadrobno nakrájíme nebo posekáme a smícháme s olivovým olejem, octem, pepřem, solí.
Zdroj: Ribeye steak s pikantní salsou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ribeye-steak-s-pikantni-salsou [On-line 01.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář